Thema Mobiliteit

Mobiliteit
Veiligheid (Mobiliteit) Wegenwerken


PAGINA

Fietstrommels

DIENST/PRODUCT

Parkeren

DIENST/PRODUCT

Inname openbaar domein - Signalisatievergunning

Wanneer je het openbaar domein inneemt, moet je hiervoor steeds vooraf de toelating krijgen van het gemeentebestuur. Je vraagt een inname van het openbaar domein aan voor: het plaatsen van een werfwagen, verhuiswagen of een container, het afsluiten van (een deel van) de rijbaan, een inname van het voetpad, ... 

DIENST/PRODUCT

Snelheidscontroles

 

 

DIENST/PRODUCT

Afhalen parkeerborden

DIENST/PRODUCT

Doorgangskaart voetgangerszone aanvragen/afhalen

In Lokeren zijn er drie voetgangerszones, namelijk de Schoolstraat / Vieremmerstraat, een deel van de Markt (tussen het stadhuis en de post) en de Begijnhofstraat. Behalve voetgangers en fietsers mogen slechts een zeer beperkt aantal voertuigen door deze straten rijden.

In deze autoluwe zones staat de voetganger op de eerste plaats, zij mogen de rijbaan gebruiken zonder door andere...

DIENST/PRODUCT

Terugbrengen parkeerborden

Je kan parkeerborden bij de sector Infrastructuur (Weverslaan 18). Hou er rekening mee dat je voor afhalen of terugbrengen van borden steeds een afspraak moet maken.

 

DIENST/PRODUCT

Afhalen taxivergunning/bestuurderspas

Sinds 1 juli 2020 moeten taxibestuurders verplicht een bestuurderspas op zak hebben. Enkel de bestuurders van taxi’s die in Lokeren wonen (domicilie) moeten in Lokeren hun bestuurderspas aanvragen.

DIENST/PRODUCT

Aanvragen badge fietstrommel

De fiets wint almaar meer aan populariteit, hetgeen het stadsbestuur wil aanmoedigen. In het straatbeeld wordt vaak opgemerkt dat niet iedereen de fiets in eigen woning of in de onderneming waar hij/zij is tewerkgesteld kan stallen door bijvoorbeeld plaatsgebrek. Daarnaast houdt gebrek aan ruimte binnenshuis de aankoop van een (duurdere) fiets soms tegen.

Het stadsbestuur wil op strategische...