Artikels onder Evenementen

Preview

Week van het water

Water is waardevol! Water is overal! Water is (be)leven! Daarom organiseren we van vrijdag 22 maart tot zondag 31 maart 2024 de Week van het Water. Op heel wat locaties in Vlaanderen vinden sportieve, educatieve, culturele en creatieve activiteiten plaats in en langs het water. Daarnaast is deze week ook het ideale moment om even stil te staan hoe wij hier in Lokeren het...

Meer lezen21/03/2024

Preview

16 en 17 maart: feestelijk openingsweekend zwembad Durmehal voor groot publiek

Een goede maand nadat het nieuwe zwembad Durmehal in onze stad de deuren opende voor scholen, clubs en zwemlessen wordt het vanaf 19 februari mogelijk om er baantjes te zwemmen. De effectieve opening wordt groots ingezet tijdens het feestelijke openingsweekend op zaterdag 16 en zondag 17 maart. Die zaterdag is meteen ook de dag waarop zwembad Durmehal officieel opent voor het grote publiek.

...

Meer lezen08/02/2024

Preview

DRUMPARTY24!

Laat je meeslepen door een opwindende avond vol drumbeats en meeslepende DJ-sets, opgevoerd door de getalenteerde leerlingen van Kunstacademie Ter Beuken! Bereid je voor op een waanzinnige avond waar de leerlingen van de academie zowel de drums laten bulderen op de beats van populaire muziek als de sfeer verhogen met spetterende DJ-sets!

Meer info

Meer lezen17/01/2024

Preview

Kerstmarkt op 8 en 9 december

De meest betoverende tijd van het jaar staat voor de deur en ook onze stad bereidt zich voor op een onvergetelijk weekend vol kerstvreugde! Verwacht twee dagen vol gezelligheid, muziek, kermis, heerlijke lekkernijen en tal van kraampjes vol unieke cadeaus om onder de kerstboom te leggen.

2 dagen onvergetelijke kerstsfeer

Op vrijdagavond 8 december ontdek je de rijke diversiteit van onze lokale...

Meer lezen10/11/2023

Preview

Gezocht: standhouders voor onze jaarlijkse kerstmarkt

Het is bijna zover! Onze jaarlijkse kerstmarkt staat weer voor de deur, en we zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die samen met ons deze sfeervolle traditie willen voortzetten.

De kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 8 december vanaf 18 uur en op zaterdag 9 december vanaf 15 uur. De kerstchalets worden door de standhouders telkens opengehouden tot minimum 22 uur, maar de algemene...

Meer lezen02/10/2023

Preview

Het kriebelt in het Prinses Josephine-Charlotte park op 18 maart

Voel jij het al? De lente is op komst! En om dat te vieren, nodigen we je op 18 maart graag uit in het Prinses Josephine-Charlotte park om er de nieuwe Parkenwandeling en speelzone te ontdekken. Bovendien maken we van de gelegenheid gebruik om samen de Durme onder handen te nemen tijdens de jaarlijkse Kayak Clean up.

Nieuwe beweegroute - Parkenwandeling

Samen met het Vlaams Instituur Gezond...

Meer lezen28/02/2023

Preview

18 september: benen baas tijdens Autoloze Zondag

 Fietsers, wandelaars, skaters en kinderwagens krijgen zondag 18 september van 13 tot 17 uur vrij spel in onze stad. Tijdens deze Autoloze Zondag wordt het centrum van Lokeren verkeersvrij gemaakt en voorzien we heel wat activiteiten voor jong en oud.

Wat valt er te beleven?

Veel, héél veel! Wat dacht je van een ritje op go carts of een race in een zeepkist? Daag je liever je...

Meer lezen16/08/2022

Preview

Loka Tierra

Van woensdag 17 tot en met woensdag 25 mei zetten we alles in het teken van diversiteit tijdens een heuse campagneweek. De kick-off op 17 mei is – niet geheel toevallig - de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Gezien diversiteit breder gaat dan enkel één dag, organiseren we gedurende de Week van de Diversiteit tal van activiteiten om het thema extra...

Meer lezen17/05/2022

Preview

Doven openbare verlichting tijdens Vonken & Vuur

Het Parktheaterfestival Lokeren bestaat 25 jaar! We vieren dit met de derde editie van Vonken & Vuur. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober wandel je in het Prinses Josephine-Charlotte Park langs een verlicht parcours en hou je halt bij kleurrijke en spectaculaire licht- en vuurinstallaties. 
 
Het verlichte oude postgebouw en stadspomp nodigen uit om binnen te treden in een park...

Meer lezen29/09/2021

Preview

Start Lokerse feestweek

De Lokerse feestweek gaat vandaag van start. Nog niet helemaal zoals we gewoon zijn, maar dat proberen we niet aan ons hart te laten komen. Geniet van de Lokerse Feesten, de kermis en de vele andere zomeractiviteiten in onze stad!

Meer info op www.lokeren.be/zomereninlokeren of bekijk hier de geldende verkeersmaatregelen

Hou het veilig:

  • Hou nog even een veilige afstand. Lukt dat...

Meer lezen30/07/2021