28/02/2023

Het kriebelt in het Prinses Josephine-Charlotte park op 18 maart

Algemeen nieuws Evenementen Jeugd Sport Toerisme

Voel jij het al? De lente is op komst! En om dat te vieren, nodigen we je op 18 maart graag uit in het Prinses Josephine-Charlotte park om er de nieuwe Parkenwandeling en speelzone te ontdekken. Bovendien maken we van de gelegenheid gebruik om samen de Durme onder handen te nemen tijdens de jaarlijkse Kayak Clean up.

Nieuwe beweegroute - Parkenwandeling

Samen met het Vlaams Instituur Gezond Leven, Sport Vlaanderen en de Vlaamse Logo's zetten we in op de campagne "10 000 stappen: elke stap telt!". Sinds eind 2022 beschikt onze stad over een bewegwijzerde Parkenwandeling met geïntegreerde beweegroute. Deze rustige en mooie wandeling in het centrum van Lokeren doorkruist de groene parkengordel in onze stad. 

In elk van de parken valt telkens wat anders te beleven. Zo ontdek je in het Bospark acht leuke beweegoefeningen of combineer je jouw wandeling met extra uitdaging op de beweegbank in het Burgemeester Raemdonckpark. De route is 5,6 kilometer lang, goed voor zo'n 8000 stappen.

Wandel je mee op 18 maart?

  • Meld je dan tussen 13 en 16 uur in het Prinses Josephine-Charlotte park (dichtbij het startbord aan de markt). We bieden een drankbonnetje aan om onderweg een gratis drankje te nuttigen. 
  • Om 13.30 uur is het ook mogelijk om de Parkenwandeling met een gids te doen. Schrijf je vooraf in via toerismelokeren.recreatex.be of in het Infopunt Toerisme, Markt 2.

Ook na 18 maart blijft iedereen welkom om de Parkenwandeling te ontdekken. Meer info op lokeren.be/parkenwandeling.

Kayak Clean up

Naast de opening van de wandelroute, gaat ook onze jaarlijkse Kayak Clean up door op zaterdag 18 maart. In samenwerking met IDM dragen we ons steentje bij en zetten we ons extra in voor het milieu.

De activiteit start om 13 uur en eindigt om 17 uur. Schrijf je zeker vooraf in via lokeren.be/kayakcleanup. Deelnemen is gratis!

Opening speelzone

Aandachtige Lokeraars hebben het ongetwijfeld al opgemerkt, maar sinds eind vorig jaar is er een nieuwe speelzone in het Prinses Josephine-Charlotte park. Nu de lente in zicht is, wordt het hoog tijd om de zone nog eens extra in de kijker te zetten.

De nieuwe speelzone zorgt voor extra outdoor prikkels in het stadscentrum en zet kinderen en jongeren aan om buiten te spelen en te sproten. Het tof en uitdagend laagtouwenparcours is zo ontworpen dat je er zowel als individu als in groep plezier aan beleeft. 

Kom jij af? Dan genieten we samen van dat (hopelijk) eerste lentezonnetje!