Dienstencentrum

Iedereen welkom

Ben je op zoek naar een plaats waar je anderen kan ontmoeten? Een plek waar je terecht kan voor een praatje en een drankje, ontspannende activiteiten en infomomenten over diverse thema's? Bij het dienstencentrum ben je aan het juiste adres!

Het dienstencentrum is er voor en door Lokeraars. Iedereen is welkom! Via de activiteiten maak je kennis met verschillende diensten, organisaties en verenigingen.

Maandelijkse activiteiten

De activiteiten in het dienstencentrum vinden elke derde dinsdag van de maand plaats. In de voormiddag staat er telkens een workshop rond digitalisering op het programma in het Sociaal Huis (Lepelstraat 4), in de namiddag is er tijd voor een andere activiteit die plaatsvindt op verschillende locaties. 

In het kader van de opstartactiviteiten worden de meeste activiteiten voorlopig gratis aangeboden. Voor de workshops rond digitalisering zijn de plaatsen beperkt, dus inschrijven is de boodschap. Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging hebt gekregen.

Ook voor de namiddagactiviteit vragen we om bij voorkeur vooraf in te schrijven. Hier krijg je enkel een melding als het maximum toegelaten personen overschreden wordt.

Inschrijven

Een overzicht van alle activiteiten vind je onderaan deze pagina. Per activiteit wordt aangegeven vanaf welke datum je kan inschrijven. Hou hier zeker rekening mee.
Inschrijven via:

  • de link onderaan iedere activiteit;
  • het Infopunt (Groentemarkt 1) op 09 235 31 00;
  • het onthaal van het Sociaal Huis (Lepelstraat 4) op 09 235 03 00.

Inschrijven ter plaatse is enkel mogelijk indien de activiteit nog niet volzet is.

Wens je meer informatie over het dienstencentrum of een specifieke activiteit? Contacteer dan dienst Zorg en Preventie op 0478 82 91 71 of dienstencentrum@lokeren.be (bereikbaar op maandag en dinsdag).

Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen op dat ogenblik. 

Mantelzorgactiviteiten

Leg contact met andere mantelzorgers tijdens één van onze activiteiten: de wandelzorgers en de mantelbabbel.

Meer lezen

Januari 2023

In januari frissen we de verkeersregels op, maken we tijd om een gezelschapsspel te spelen, leren we je meer over de Lokeren-app én reanimatie.

Meer lezen

December 2022

In december kan je weer creatief aan de slag, maar deze keer in de kerstsfeer. Of leer wat je moet doen bij een huis-, tuin- of keukenongeval tijdens de EHBO-cursus. Verder kunnen mantelzorgers langskomen voor een wandel en een babbel.

Meer lezen