Evenementen

Buitenspeeldag

Jaarlijks organiseert de dienst Sport en Jeugd, na een oproep van VVJ (Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten) en het ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid vzw) een nieuwe editie van de buitenspeeldag in Lokeren. Dit is een initiatief van de Vlaamse Overheid en alle Vlaamse kinder- en jeugdzenders, die op dat moment een zwart scherm tonen om kinderen aan te zetten tot buitenspelen. Dit evenement vindt in 2018 plaats op woensdag 18 april.

Wat?

De dienst Sport en Jeugd legt uit: “De buitenspeeldag is een dag waarop we het Nachtegaalplein in de Nachtegaallaanvoor een hele middag inpalmen en een enorme dosis sport en spel aanbieden. Van 13 tot 17 uur zijn alle kinderen  welkom om zich ten volle uit te leven. We voorzien springkastelen voor alle leeftijden, hindernissenparcours, kamelenrace, broeklopen, voetbaldarts, viskraam, … . De bibliotheek en het Huis van het kind zorgen voor een aantal rustigere activiteiten. De buitenspeeldag heeft dit jaar als thema ‘jaar van het water’. Schakel de Tv, pc, smartphone, tablet uit en kom meeravotten! Bovendien zijn alle attracties gratis.”

Opgelet

Omwille van de veiligheid worden alle attracties voorzien van begeleiding, maar dit is geen kinderopvang. Kinderen moeten steeds begeleid worden door een volwassene.

Hou de facebookpagina van de jeugddienst en de sportdienst goed in de gaten, want daar kondigen we eventuele wijzigingen aan.

Dag van de jeugdbeweging

Ieder jaar worden, op de Vlaamse Dag van de jeugdbeweging, de leden en leiding van de Lokerse jeugdverenigingen in de bloemetjes gezet. Er wordt een lunchpakket aangeboden voor de -16 jarigen en een avondmoment georganiseerd voor de +16 jarigen. Meer info vind je in de infokrant en op de facebookpagina van de jeugddienst.

Stad op Stelten

Stad op stelten wordt om de 2 jaar georganiseerd als een feestweekend om het jeugdwerk op een laagdrempelige manier voor te stellen en te promoten in het centrum van de stad.
Tijdens dit weekend vormt het sport- en jeugdcomplex, gelegen langsheen de Sportlaan, omringd door  de verschillende centrumpleinen en stadsparken een gedroomd decor voor allerlei activiteiten. Eveneens vormen de 2 jeugdhuizen, JH Okapi en JH Tklub het hart voor de tieneractiviteiten.

Leeftijdsgroep

Per leeftijdsgroep worden er op verschillende locaties in het centrum allerlei activiteiten georganiseerd die de dagdagelijkse werking van een jeugdbeweging overstijgen. Zo is er ruimte voor deathrides, kajakken, gigantische springkastelen...