18/03/2024

Blij én fier op de promotie van Sporting Lokeren-Temse

Algemeen nieuws Sport

Na een welverdiende zege zondagnamiddag 17 maart tegen OH Leuven promoveert Sporting (KSC) Lokeren-Temse naar de Challenger Pro League, 1B en is Lokeren zo opnieuw aan zet in het profvoetbal.

De stad neemt als eigenaar van de site van het Daknamstadion haar verantwoordelijkheid en blijft inzetten op onderhoud en veiligheid. De laatste jaren van Sporting Lokeren waren op zijn minst turbulent te noemen. De Lokerse voetbalclub klom echter op 4 jaar tijd op prachtige wijze uit een dal, met een sportieve bekroning van Lokeren-Temse dat volgend seizoen opnieuw zal spelen in de Belgische Eerste Klasse B (1B). We zijn dan ook erg trots op onze ploeg, net als duizenden andere supporters!

Veiligheid voor spelers en bezoekers garanderen

Intussen is de masterplanstudie rond de site van het Daknamstadion afgerond. Burgemeester Filip Anthuenis bevestigt meteen ook dat onze stad, op basis van deze studie en in overleg met de club, de nodige onderhoudsinvesteringen blijft doen. Dit opdat de veiligheid voor spelers en bezoekers in het stadion gegarandeerd blijft. Binnen de meerjarenplanning voorzien we hiertoe alvast 2 miljoen euro (gespreid over 5 jaar).