10/11/2023

Kerstmarkt op 8 en 9 december

Algemeen nieuws Evenementen Toerisme

De meest betoverende tijd van het jaar staat voor de deur en ook onze stad bereidt zich voor op een onvergetelijk weekend vol kerstvreugde! Verwacht twee dagen vol gezelligheid, muziek, kermis, heerlijke lekkernijen en tal van kraampjes vol unieke cadeaus om onder de kerstboom te leggen.

2 dagen onvergetelijke kerstsfeer

Op vrijdagavond 8 december ontdek je de rijke diversiteit van onze lokale talenten. Lokerse ondernemers, van startende ondernemingen tot gevestigde waarden, zetten hun producten in de kijker. Maar er is meer! Om 20.30 uur barst "Lokeren zingt Kerst" los. Denk aan ambiancenummers tot sfeervolle songs en de meest geliefde kerstliedjes. Wij voorzien de liedjesteksten zodat jullie de sterren uit de hemel kunnen zingen.

Op zaterdag 9 december start de kerstmarkt om 15 uur. Tot 22 uur krijgen lokale ondernemers opnieuw de kans om hun aanbod te presenteren. Overdag is de kans trouwens groot dat je de kerstman tegenkomt met lekkers en kunnen de allerkleinsten terecht op de grimestand. Ben je creatief aangelegd? Sluit dan aan bij de workshop om je eigen kerstbal met droogbloemen of kerstkrans te maken. En laten we het Olijke Kersttrio niet vergeten, het kerstmeisje op de fiets, het koekjesmannetje en de zuurstok lopen rond om iedereen in de kerstsfeer te brengen! De kerstmarkt gaat door tot middernacht.

Programma kerstmarkt

Vrijdag 8 december - van 18 uur tot middernacht

 • 18 tot 22 uur: Verschillende Lokerse ondernemers zetten hun producten in de schijnwerpers.
 • 20.30 tot 22 uur: Lokeren zingt Kerst.

Zaterdag 9 december - van 15 uur tot middernacht

 • 15 tot 22 uur: Verschillende Lokerse ondernemers zetten hun producten in de schijnwerpers.

 • 15 tot 17 uur: Maak je eigen kerstbal met droogbloemen (10 euro) of kerstkrans (20 euro). Een plekje reserveren doe je via de sociale media van Boutique Botanique, maar is niet verplicht. Het helpt ons wel om een betere inschatting te maken van de interesse en het nodige materiaal. Als je vooraf niet aanmeldt, geldt de workshop zolang de voorraad strekt. Betalen: cash of Payconiq.

 • 15 tot 18 uur: Kerstman deelt chocolade uit. Er is ook grime voor de kleintjes.

 • Te spotten tussen 16 en 22 uur: Spot jij het kerstmeisje op de fiets, het koekjesmannetje of de zuurstok?

Aanwezige kraampjes

 • Creatleen
 • Emiliani
 • Studio Flora
 • Tiffany Deco
 • Finca Hanna
 • Perla
 • Ma'Donna
 • Mini-Mies
 • Louis Quatorze Wines&More
 • Veldbloemenzaad
 • Ink About It
 • Gemini Glow
 • Bremskies 
 • De Ziederie

De drankenstand is een samenwerking tussen KLJ Lokeren Heirbrug, De Gilles, FC Den Bokser, FC De Kings Erotica, 't Is wa dant is, WK Belglo, De Plakkers.