02/12/2022

Belgian Red Court in Hoedhaarsite beschikbaar voor Lokerse jeugd

Algemeen nieuws Sport

Vanaf deze week wordt de Red Court op de Hoedhaarsite in Lokeren ter beschikking gesteld van de jeugd. De court krijgt een plaatsje tegenover de nieuwe brandweerkazerne, op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkersstraat. Het voetbalplein in een opvallende rode kleur is voorzien van kunstgras en een geluidsarme kooi en is bedoeld als een ontmoetingsplaats om de lokale sociale cohesie te bevorderen.

In 2005-2006 bouwde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (de KBVB), in samenwerking met UEFA, 40 voetbal-terreintjes verspreid over heel België. 16 jaar later hebben deze terreinen nood aan een stevige renovatie en een duidelijk doel. Daarom werden de Belgian Red Courts gecreëerd, een community-project ondersteund door de (ex-) Belgian Red Devils en Red Flames.

De Belgian Red Court is de ideale ontmoetingsplaats voor jong en oud om de lokale sociale cohesie te bevorderen. Het project zet in op voetbal als middel om inclusie en burgerschap bij jongeren, via een versterkende aanpak, te vergroten. Dit alles in nauwe samenwerking met lokale, nationale en Europese partners.

 

Lokerse Red Court opent officieel in het voorjaar van 2023

In 2022 werden de eerste Red Courts officieel geopend. Na Lier, Sint-Niklaas en Hasselt kan nu ook Lokeren haar terrein alvast in gebruik nemen. Het terrein wordt momenteel nog verder afgewerkt met een tribune en containerlokaal. Om in lijn te blijven met het uitdoofplan van de stad zal de verlichting pas na de plaatsing van bewegingssensoren in gebruik worden genomen. Om die reden wordt de officiële opening – en de bekendmaking van de Lokerse Red Court ambassadeur - uitgesteld tot het voorjaar 2023. 

In 2023 staat de eerste Belgian Red Courts Cup op het programma. Een nationaal voetbaltornooi dat mensen wil verenigen met elkaar. De finale zal plaatsvinden in het Proximus Basecamp in Tubeke. Verschillende voetbalvormen zullen een plaats krijgen in dit tornooi: jeugdvoetbal, G-voetbal, wandelvoetbal, meisjesvoetbal, enz.

Voor meer info over de Belgian Red Courts, zie rbfa.be/nl/belgian-red-courts.