Altijd in contact

Stad Lokeren staat klaar voor jou.
24 op 24 uur kan je zelf documenten en attesten aanvragen. Heb je een vraag, melding of informatie nodig, contacteer ons. Wil je langskomen, maak dan eerst een afspraak.

  Laatste nieuws

  Preview

  Bekijk hier de presentaties 'Besturen met je buren'

  In april, mei en juni kwam het stadsbestuur naar je toe. Tijdens 10 gezellige, informele ontmoetingsmomenten was iedere Lokeraar welkom in zijn of haar buurt om in dialoog te gaan met de burgemeester, schepenen en stadsmedewerkers. De burgemeester en het schepencollege stelden telkens recente realisaties binnen de stad én de betrokken buurt voor, maar gingen ook dieper in op lopende...

  Meer lezen   13/06/2022

  Preview

  Solidair met Oekraïne

  Onze stad toont zich solidair met mensen in nood en leeft mee met Lokeraars die familie en vrienden in Oekraïne hebben  ­čç║­č玠.

  We voorzien op korte termijn in 40 opvangplaatsen voor vluchtelingen uit Oekraïne. 20 plaatsen worden gezocht bij particuliere gastgezinnen en 20 plaatsen worden ter beschikking gesteld door de sociale huisvestingsmaatschappij Tuinwijk. Het gaat...

  Meer lezen   10/03/2022

  Preview

  Lokeren wordt V├ęLokeren, iedereen op de fiets

  We kunnen er niet omheen: fietsen is hip! Ook stad Lokeren houdt van fietsen. Dus haal je stalen ros van stal en smeer de benen in, want samen trappen we richting een gezondere en duurzame toekomst. Doe jij ook mee? Volg al onze projecten en initiatieven op via lokeren.be/vélokeren.

   

  Meer lezen   17/09/2020

  Preview

  Spring op je fiets voor de nieuwe editie van Festivel├│

  Een ideale manier om de vakantie in te zetten is Festiveló. Het tweejaarlijkse muziekfestival op zondag 10 juli dat deze editie doorgaat in Lokeren én Berlare. Een fietstocht voor jong en oud, langs unieke plekken waar er muziekoptredens en performances plaatsvinden.

  Laat je mee stromen op een muzikale reis van zachte hangdrum klanken tot opzwepende percussie. Ontmoet verrassende...

  Meer lezen   01/07/2022

  Preview

  Wij zoeken een Brugfiguur

  Jouw functie

  • Het brugfigurenproject van de stad Lokeren is er voor alle ouders, kinderen, alle Lokerse scholen en welzijnspartners.
  • Als brugfiguur ben je werkzaam op het gebied van gelijke leer- en ontwikkelingskansen, armoedebestrijding, sociale cohesie en ontmoeting.
  • Je bouwt aan de vertrouwensrelatie met partnerschappen tussen ouders, scholen, buurten en lokaal bestuur.
  • Je werkt op 3 sporen...

  Meer lezen   29/06/2022

  Preview

  Samen met basisschool Bengel openen we de eerste publieke speelplaats

  De opening voor het grote publiek liet even op zich wachten, maar nu is het eindelijk zover: woensdag 29 juni werd de eerste publieke speelplaats in onze stad officieel opengesteld in aanwezigheid van het stadsbestuur en de voltallige school. Terwijl de kinderen genoten van een ijsje namen de directie van de school en de schepenen het woord.

  “De speelplaats wordt al een tijdje...

  Meer lezen   29/06/2022

  Preview

  Openluchttentoonstelling Nick Ervinck in Park ter Beuken

  Onze stad heeft een hart voor kunst. Dat bewijst ze onder meer door het tweejaarlijks organiseren van een openluchtexpo in Park ter Beuken, in samenwerking met de stedelijke commissie kunstpatrimonium en Kunstacademie Ter Beuken. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de commissie werd beeldend kunstenaar Nick Ervinck en zijn expo GNI-RI jun2022 naar Lokeren gehaald.

  50 jaar stedelijke...

  Meer lezen   25/06/2022

  Preview

  Buurtzorg 9160: Wat vind jij van jouw buurt?

  Buurtzorg 9160 is een project dat loopt in het centrum van Lokeren dat mensen uit de buurt dichter bij elkaar wil brengen en de kennis over de dienstverlening verbeteren.

  Het is een project van de buurt, waarbij de bewoners zelf aan de slag kunnen en initiatieven voorstellen met ondersteuning vanuit de stad.

  Daarom willen we graag de stemmen van de buurtbewoners in centrum Lokeren horen. Laat...

  Meer lezen   24/06/2022

  Preview

  Wij zoeken een jongerencoach

  Momenteel zoeken we een enthousiaste teamspeler om het pilootproject ‘jongerencoach’ uit te werken op de Hoedhaarsite in Lokeren, een buurt in volle ontwikkeling met een grote diversiteit.

  Jouw functie

  • Je bent de schakel tussen de jongeren die gebruikmaken van de openbare ruimte en de organisaties die deze ruimte beheren, en neemt hierbij zowel een sensibiliserende, corrigerende...

  Meer lezen   22/06/2022

  Preview

  Zomerse beiaardconcerten

  De beiaard in de Sint-Laurentiustoren strooit opnieuw acht zomeravonden zijn hemelse klanken over de stad. Het Beiaardcomité en onze stadsbeiaardier Tom Van Peer slaagden erin om een reeks van internationaal gerenommeerde beiaardiers naar Lokeren te halen. 

  Download de programmabrochure

  Programma beiaardconcerten van 20 tot 21 uur – Toren Sint-Laurentiuskerk - Markt

  Woensdag 6...

  Meer lezen   19/06/2022

  Meer nieuws

  Uit in Lokeren