Fietszoektochten

In Lokeren wil voormalig voorzitter van de Lokerse Feesten, Jan Cools, zijn stadsgenoten graag op de fiets krijgen voor een intense verkenning van hun eigen stad. Hij tekende vier fietstochten uit die je doorheen heel Lokeren leiden. Genieten van een heerlijke fietstocht staat voorop. Bovendien leer je onderweg nog iets bij over de stad, haar geschiedenis, haar landschap en bewoners. Het is niet verboden om de antwoorden op te zoeken op het internet. Maar sommige antwoorden zal je enkel ‘in de straat’ kunnen spotten.

De fietstochten zijn bedoeld voor de ganse familie, met de gewone fiets, de bakfiets, de tandem of de elektrische. Deelname staat open voor iedereen en is helemaal gratis. De verschillende deelnameformulieren kan je ophalen bij Infopunt Toerisme (Markt 2), hieronder zelf downloaden en afdrukken of je kan ze opvragen via j.cools@telenet.be. Je kan de vier parcours afleggen vanaf nu tot en met 30 augustus 2020. Je doet het in één keer of in stukjes. De ingevulde antwoordbladen kunnen afgegeven worden bij het Infopunt Toerisme maar ook in de Slagveldstraat 17 te Lokeren, bij de organisator van de tochten.

Er wordt een prijzenpakket voorzien voor de deelnemer die alle vier de ritten kan afvinken en daarbij de beste score haalt. Maar er wordt ook een prijs geschonken aan de fietser met de beste score per ronde. De vijf prijswinnaars zullen geschenkmanden ontvangen met daarin enkele typische Lokerse consumptieproducten.


Lokeren Centrum & Zuid 

Fietstocht van ongeveer 20 km.

Klik hier voor de route en vragen. Het antwoordblad vind je hier

 

 

Eksaarde - Doorslaar 

Fietstocht van ongeveer 20 km. 

Klik hier voor de route en vragen. Het antwoordblad vind je hier.

 

Daknam - Bergendries - Kop 

Fietstocht van ongeveer 15 km. 

Klik hier voor de route en vragen. Het antwoordblad vind je hier

 

Oudenbos - Heiende 

Oudenbos_huis.jpg

Fietstocht van ongeveer 20 km.

Klik hier voor de route en de vragen. Het antwoordblad vind je hier