Fietsdiefstalpreventie

De beste manier om je fiets te beschermen tegen diefstal is het gebruik van een degelijk fietsslot. Daarnaast is het een must om je fiets gratis te laten graveren. Om de burger hiervoor maximaal de kans de geven, staat de graveermachine doorgaans ter beschikking op het fietspunt. Elke werkdag van 7u00 tot 19u00 kan u bij het fietspunt terecht om u fiets laten graveren. Aan de hand van uw rijksregisternummer wordt uw fiets ontegensprekelijk aan u verbonden. Los van het ontradende effect van de gravure en de sticker, kan een teruggevonden fiets meteen aan de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd.

Jaarlijks doet onze dienst gemeenschapswachten het aanbod aan de scholengemeenschap om met de graveermachine naar de school toe te komen. Leerlingen van de derde graad lager onderwijs en leerlingen van de eerste graag van het secundair onderwijs worden bij dit aanbod extra gesensibiliseerd om hun fiets te laten graveren.

Verenigingen die meer dan 10 fietsen wensen te laten graveren kunnen eveneens na afspraak een graveeractie op locatie laten doorgaan.