Wist-je-datjes Parkenwandeling

Prinses Josephine-Charlotte park

- Dit park is vernoemd naar prinses Josephine-Charlotte van België.

- Het park is de thuis van de Fonnefeesten. Begin augustus vindt hier elk jaar dat gratis festival plaats. Wat vroeger een klein festivalletje was, is nu uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de Lokerse Feestweek.

- De befaamde tuinarchitect Georges Wachtelaer (1902-1984) ontwierp in de jaren 50 de plannen voor het nieuwe Prinses Josephine-Charlotte park, het Bospark en het nieuwe kerkhof van Lokeren. Eén van zijn meest bekende ontwerpen is tuin van Rubenshuis in Antwerpen.

  

Park Ter Beuken

- In dit park vind je Villa Ter Beuken. Deze Villa werd tot 1976 bewoond door verschillende industriëlen. Lokeren stond namelijk bekend om zijn haarsnijderij-industrie.

- Nu wordt deze villa gebruikt door de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord die de ruimtes gebruikt als leslokalen.

- In dit park worden regelmatig exposities tentoongesteld.

- In het recreatiepark achter de Villa heb je in de winter van op de Mont Henri een uniek uitzicht over de stad.

 

Burgemeester Raemdonckpark

- Voor diegene die dat stapje verder willen gaan: in dit park vind je de Kattenberg. Mountainbikers of andere sportievelingen kunnen zich naar hartenlust uitleven hierop.

 

 

 

 

 

Park Verloren Bos

- In dit park vind je het Koetshuis en het prachtige Kasteel Verloren Bos. Deze grondig gerenoveerde gebouwen worden nu gebruikt als centra voor jeugdtoerisme.

- Oorspronkelijk was het Kasteel Verloren Bos eigendom van industrieel Gonzalez Cock (1858-1918), die ook eigenaar was van een Lokerse Textielfabriek. Hij bouwde tussen 1902 en 1905 het kasteel Verloren Bos en liet errond het park aanleggen in Engelse landschapsstijl.

- De vele exotische bomen maken hier verstoppertje spelen extra spannend.

 

 

 

 

  

 

 

Bospark

- In dit park word je uitgedaagd om verschillende fysieke opdrachtjes te doen.

- Het Bospark is een park dat zich op wandelafstand van het stadscentrum van Lokeren bevindt. In dit park is een heuse speeltuin gelegen. Daarnaast verblijven hier ook enkele dieren, omvat het een tennisveld, voetbalvelden en een ‘eetcafé’.

- Ook het Bospark heeft banden met de familie Cock. Het is namelijk aangelegd op de gronden van Nina en Marcel Cock, die het in 1951 aan Stad Lokeren verkochten.

  

De Buylaers

- Dit is een natuurgebied langs de Durme, tegenover het stedelijk zwembad en de Sportlaan. Het gebied bevindt zich op nauwelijks 10 minuten stappen van het stadscentrum maar toch kom je hier helemaal tot rust. Wie goed kijkt, ziet zelfs een ooievaarsnest!

(c) Jean Finet