24/05/2024

Zondag 9 juni: heropening Stadsmuseum

Algemeen nieuws Museum

Zondag 9 juni is het zover! Dan opent het Stadsmuseum opnieuw de deuren voor het grote publiek. Een jaar lang werd er hard gewerkt om het gebouw grondig op te frissen én de vaste opstelling te vernieuwen. 

De nieuwe opstelling omvat de belangrijkste verhalen uit Lokeren én Moerbeke in combinatie met de hoofdcollecties van het museum: haarsnijderij, textiel, zoete industrie en beenhouwerij. Het resultaat is een boeiend geheel waarin heden en verleden van Lokeren en Moerbeke centraal staan, met de toekomstige fusiestad als uitgangspunt. Want alleen door het verleden kunnen we de stad van vandaag helemaal begrijpen.

Iedereen is van harte welkom op de heropening op zondag 9 juni tussen 14 en 17 uur waar we jullie letterlijk laten proeven van Lokeren. In tussentijd bezorgen we jullie via deze foto’s al een blik achter de schermen.

Meer info