24/04/2024

Ontlenen en terugbrengen voortaan mogelijk in elke Wase regiobib

Algemeen nieuws

Sinds dit jaar werken alle Wase bibliotheken en CultuurTuin WAAS nauw samen via Regiobib Biblio WAAS. Als lid van de Regiobib kan je sindsdien ontlenen in alle Wase bibliotheekvestigingen en is het mogelijk om openstaande bedragen in elke vestiging van de samenwerking te betalen. Daarnaast kan je jeugdmaterialen ook gratis reserveren, kan je je online inschrijven en kan je beschikbare titels reserveren.

Maar er is meer! Met de transportwerking als bijkomende service zet de Regiobib een nieuwe stap voorwaarts. Vanaf 2 mei kunnen titels die je bij een Wase bibliotheek ontleent, in élke Regiobib-vestiging ingeleverd worden. Daarnaast wordt het ook mogelijk om uitgeleende én aanwezige materialen uit alle Wase vestigingen te reserveren en zelf te kiezen in welke bibliotheeklocatie je die wil ophalen. De reservatiekost bedraagt 1 euro voor materialen uit de volwassenencollectie, voor jeugdboeken is dit helemaal gratis.
Materialen aanvragen buiten de Regiobib Biblio WAAS kan ook nog steeds en kost 5 euro.

Meer info.

Biblio WAAS is een initiatief van de bibliotheken van Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht, i.s.m. Cultuurtuin WAAS.