27/03/2024

Vzw Jeugdpark Hoogland en Gezôarse Feesten vzw verkozen tot Meest Verdienstelijke Lokeraars 2023

Algemeen nieuws

We voegen opnieuw twee Meest Verdienstelijke Lokeraars toe aan het rijtje 'Helden van de stad'! Tijdens de 28e prijsuitreiking kaapten de Gezôarse Feesten vzw en vzw Jeugdpark Hoogland de eretitel in de wacht, voor respectievelijk de juryprijs en de publieksprijs.

Vijf laureaten

Net als de voorbije edities was de theaterzaal van het Lokerse Cultuurcentrum de plaats waar de spanning te snijden was. De vijf laureaten - Jacotte Brokken, Gezôarse Feesten vzw, molenaarskoppel Maria en Clément, vzw Jeugdpark Hoogland en werkgroep 11.11.11 - werden in het bijzijn van familie, vrienden, een delegatie van het Lokerse stadsbestuur en adviesraden en winnaars van de vorige edities meegenomen in de verkiezingsstrijd tijdens een spannende prijsuitreiking.

De verkiezing tot Meest Verdienstelijke Lokeraar werd dit jaar voor de 28e keer georganiseerd en ook tijdens deze editie speelde de Lokeraar een centrale rol. Het was namelijk de Lokeraar die kandidaten indiende en in een latere fase van de verkiezing konden Lokeraars ook stemmen op hun favoriet.

In totaal werden er dit jaar 15 unieke kandidaten voorgedragen waaruit de jury, bestaande uit voorzitters van de Lokerse adviesraden en de burgemeester, een selectie van vijf laureaten verkoos via een anonieme stemming. Dat de laureaten trots waren op hun nominatie en meteen aan de slag ging om stemmen te verzamelen, werd snel duidelijk aan het aantal papieren stemformulieren dat werd ingediend via de collectebus in het stadhuis. In totaal hebben 1398 Lokeraars hun stem uitgebracht (digitaal en op papier).

Twee winnaars

Met 36 % van de publiekstemmen ging de publieksprijs en de bijhorende geldprijs van 500 euro naar vzw Jeugdpark Hoogland. Gezôarse Feesten vzw kreeg dan weer het meest aantal jurypunten en nam naast de eretitel ook een kunstbeeld van de Lokerse kunstenaar en beeldhouwsters Astrid Van der Kreeft in ontvangst.

Het is na deze verkiezing duidelijk dat de Lokeraars samenzijn en ontspanning héél hoog in het vaandel draagt. Het is namelijk niet voor niets dat er twee verenigingen uit de vrijetijdssector als winnaars verkozen werden.

Ook winnaars van de vorige editie van de partij

Tijdens de prijsuitreiking blikten de winnaars van de vorige editie terug over hun voorbije jaar als Meest Verdienstelijke Lokeraar. Pieter-Jan Van der Bracht (vertegenwoordiger van Vagevuur vzw - winnaar juryprijs 2022) en Erik Tolner (vzw Horizon - publiekswinnaar 2022) overhandigden samen met de burgemeester de prijzen aan de kersverse Meest Verdienstelijke Lokeraars van 2023.

Ook de drie andere laureaten - Jacotte Brokken, molenaarskoppel Maria en Clément en werkgroep 11.11.11 - gingen niet met lege handen naar huis en mochten een geschenkmand met lokale specialiteiten in ontvangst nemen.