06/03/2024

Doe mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Algemeen nieuws

Van 21 maart tot en met 31 oktober loopt het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Ook Lokeren doet mee en wil samen met alle inwoners, bedrijven,
scholen en verenigingen zoveel mogelijk tegels en andere verharding uitbreken en vervangen door groen.

Zo maken we samen een klimaatbestendige stad, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen én bovenal veel mooier. Met het VK Tegelwippen wil Vlaanderen alle gemeenten en inwoners stimuleren om mee de handen uit de mouwen te steken om op eigen terrein verharding te verwijderen en wat extra groen tot leven te laten komen.

Ga je mee aan de slag, registreer vanaf 21 maart jouw ontharding op vk-tegelwippen.be zodat we Lokeren een podiumplaats kunnen bezorgen.

Wist-je-dat

Ontharden is goed voor de waterdoorlaatbaarheid. Combineer je dit met groenaanleg, dan bouw jij mee aan een klimaatbestendige woonomgeving. En vergroenen hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn! Want via het Groen in de Stad-fonds van Stad Lokeren tover jij voor je het weet zo een geveltuintje voor je woning tevoorschijn, plant je een prachtig mooie én schaduwrijke boom (of 2) in je tuin en leg je de mooiste bloemenweides aan bij je thuis. Neem snel een kijkje via lokeren.be/groenindestad en ga ook aan de slag!