01/02/2024

Aanmelden en inschrijven voor de kleuter- en basisschool

Algemeen nieuws Onderwijs

Is jouw kindje geboren in 2022? Of wil je een andere school kiezen voor jouw kind? In Lokeren werken alle kleuterscholen en lagere scholen voor de inschrijvingen met een aanmeldingssysteem. Aanmelden betekent dat je via een website doorgeeft op welke scholen je liefst je kind zou inschrijven.

  • Meld je kind aan op naarschoolinlokeren.be tussen 27 februari (10 uur) en 19 maart (16 uur). 
  • In de week van 15 april ontvang je een e-mail en brief met het bericht in welke school je kan inschrijven.
  • Met de e-mail of brief kan tussen 22 april en 13 mei kan je jouw kind inschrijven op school.

Waarom aanmelden?

Wie zijn of haar kind niet aanmeldt kan pas vanaf 23 mei op een school inschrijven in een school met vrije plaatsen. De meeste kinderen in Lokeren zijn dan al aangemeld en ingeschreven. Het risico bestaat dat je dan geen plaats meer hebt in de school in de buurt of de school van je voorkeur.

Meer info of hulp nodig?

Mail naar aanmelden.basis@lokeren.be of bel de dienst Onderwijs op 09 235 03 99. Je bent ook welkom tijdens het inloopmoment op 6 maart tusssen 14 en 19 uur in het Huis van het Kind. Alle info vind je op www.naarschoolinlokeren.be.