15/11/2023

Ondersteun jij ook de campagne van Pleegzorg?

Algemeen nieuws

Van 10 tot en met 19 november is het Week van de Pleegzorg. Om de diversiteit aan pleeggezinnen in de kijker te zetten, ontwikkelde Pleegzorg Vlaanderen een affiche. Want allemaal verschillende kinderen zoeken allemaal verschillende pleeggezinnen. Alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen, holebi’s, jonge en oude mensen, … Iedereen komt in aanmerking om aan pleegzorg te doen en zo een kind te helpen dat voor korte of lange tijd niet bij zijn ouders kan wonen. 

Help jij de boodschap van Pleegzorg Vlaanderen te verspreiden?

Vraag dan een gratis affiche aan via www.pleegzorg.be/welkombijpleegzorg. Hang hem aan je raam tijdens de Week van de Pleegzorg. Zo eenvoudig is het om je steentje bij te dragen!

Doe jij al aan pleegzorg?

Dan wil de gemeente jou bedanken voor jouw waardevolle engagement. Je maakt een wereld van verschil in het leven van een kind. Als pleegzorggemeente kunnen we dat alleen maar bewonderen. Bedankt, pleeggezin. 

Meer weten over pleegzorg?

Surf dan naar www.pleegzorg.be en schrijf je in voor een infosessie in je buurt. 

Lokeren Pleegzorggemeente

Pleegzorg is een gepaste thuisomgeving voor iedereen die (niet) meer thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. Dit kan zowel voor kinderen, jongeren als voor mensen met een beperking. Pleeggezinnen geven hen een nieuwe thuis, waar ze de kans krijgen om te groeien. In Lokeren zijn er 37 pleeggezinnen die in totaal voor 42 pleegkinderen en 5 pleeggasten zorgen. Pleeggasten zijn volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek. Toch blijft de nood aan pleeggezinnen blijft groot.

Lokeren engageert zich als pleegzorggemeente en gaat een samenwerking aan met de dienst voor pleegzorg Oost-Vlaanderen. Samen maken we pleegzorg in de stad bekender op een laagdrempelige manier. Ook uiten we onze erkenning en dankbaarheid naar de pleeggezinnen in Lokeren die zich dag in dag uit inzetten en willen we gezinnen warm maken voor pleegzorg.