19/09/2023

Samenvoeging Lokeren en Moerbeke officieel goedgekeurd door beide gemeenteraden

Algemeen nieuws

Op maandag 18 en dinsdag 19 september keurden respectievelijk de gemeenteraden van Lokeren en Moerbeke de samenvoeging van de beide gemeenten goed. Dat betekent dat het fusietraject in een eindfase aanbeland is en dat enkel het Vlaams Parlement nog zijn definitieve goedkeuring moet geven. 

Informeren van burgers

Eind augustus, begin september organiseerden zowel Moerbeke als Lokeren al verschillende infomomenten waarop elke inwoner welkom was. Tijdens deze sessies namen de beide burgemeesters, Filip Anthuenis en Stijn Deschepper, de burger mondeling doorheen het fusietraject tot op vandaag.

Omdat de besturen het belangrijk vonden dat elke inwoner gelijk geïnformeerd zou zijn, werd er een zogenaamde kompasnota uitgeschreven. Deze brochure geeft als het ware richting mee aan de koers die de beide gemeenten aan het varen zijn binnen het fusietraject. Het doet de oorsprong nog eens uit de doeken, geeft inzichten in de sterktes van beide gemeenten en de kansen. Daarnaast lees je er ook verschillende cijfers in.

Een belangrijk hoofdstuk is het luik over de missie, visie en ambitie van de toekomstige fusiestad Lokeren. Hierbij staan de identiteit, dienstverlening, lage fiscaliteit, de sterke en gezonde economie, de aantrekkelijke omgeving en cultuur en vrije tijd absoluut centraal.

Deze nota belandt binnenkort in elke Lokerse en Moerbeekse brievenbus. Wie deze gemist heeft of liever digitaal naleest, kan dat al vanaf vandaag via fusielokerenmoerbeke.be.

 

Vragen over de fusie kunnen altijd gesteld worden via fusie@lokeren.be of fusie@moerbeke.be.
Alle info en nieuwtjes over de fusie lees je als eerste op fusielokerenmoerbeke.be.