21/06/2023

BuurtBudget: 8 projecten die Lokeren nog mooier maken

Algemeen nieuws

De afgelopen maanden draaide de campagne rond het BuurtBudget op volle toeren. In de verschillende Lokerse buurten werd er volop gebrainstormd en hieruit kwamen heel wat goede ideeën om de buurt leefbaarder te maken.

Het resultaat? 8 waardevolle BuurtBudget-projecten die hun buurt nog aangenamer zullen maken.

1. Multifunctioneel plein tussen de Vlas- en Jutestraat

 Het plein tussen de Vlas– en Jutestraat wordt heraangelegd. Het krijgt verschillende zones zoals een speel- en groenzone. Dit zal de samenhorigheid versterken en de buurt nog aantrekkelijker maken. Vergroening als extra troef voor de buurt.

2. Beleef Oudenbos – Boogjeswandeling

De Boogjeswandeling zet in op de beleving en historische waarde van Oudenbos. Langs de wandeling zullen verschillende rust- en speelelementen voorzien worden, zodat jong en oud ten volle kunnen genieten. Als kers op de taart wordt er een 360° foto genomen van de kerk, zodat je deze altijd kan bezoeken.

3. Kan10, brengt buren en gezinnen samen

Kan10, dat is een mobiele kantine voor elk evenement. Zo kunnen buurtbewoners buurtevenementen efficiënt en budgetvriendelijk laten verlopen Deze mobiele kantine wordt voorzien van alle basisvoorzieningen (koeling, opbergruimte, enz.) om van elk buurtevenement een écht feest te maken.

4. Heraanleg petanquebaan Heiende

Met de heraanleg van de petanquebaan op Heiende willen de buurtbewoners de plek nieuw leven inblazen. Daarnaast zal deze publiek toegankelijk gesteld worden zodat de hele buurt kan genieten van de nieuwe petanquebaan.

5. Parkje Kopkapelstraat

Een educatieve ontmoetingsplaats voor de buurt en school, dat is wat de buurtbewoners van het parkje aan de Kopkapelstraat willen voor hun wijk. Door het parkje op te frissen en enkele elementen voor jong en oud toe te voegen, wordt dit een pleintje waar iedereen uit de buurt heerlijk kan vertoeven.

6. Belevingstuin woonzorgcentrum (WZC) Hof van Eksaarde

Door dit project zal niet enkel de buurt maar zullen ook de bewoners en bezoekers van het WZC alle zintuigen kunnen stimuleren. De belevingstuin zal voor een echte groene meerwaarde zorgen in het dorp van Eksaarde.

7. Extra bankje aan het Molsbroek

Een extra rustpunt voor alle wandelaars en fietsers met een prachtig uitzicht op het Molsbroek.

8. Een gezellige gevelklap is onbetaalbaar

Onder dit motto zal vzw Tuinwijk gevelbanken ter beschikking stellen aan elke bewoner van de sociale huisvestingsmaatschappij in Lokeren, die dat wenst. Zo kunnen Lokeraars genieten van een heerlijke gevelklap met de buren of toevallige passanten. Dit bevordert de sociale cohesie en stimuleert het actievere buurtleven.

Meer weten over één van de projecten? Surf snel naar denkmee.lokeren.be