08/06/2023

Kortingsbon Fluvius voor aankoop energiezuinige toestellen

Algemeen nieuws

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en ben je van plan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer aan te kopen? Dan heb je nog tot eind juni recht op een korting van 250 euro bij je aankoop.

Na aanvraag blijft de kortingsbon nog 2 jaar geldig, maar de bon moet voor de aankoop van energiezuinige huishoudtoestellen aangevraagd worden. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan bezorgt Fluvius je per brief een gepersonaliseerde kortingsbon. Pas nadien kan je een energiezuinig huishoudtoestel aankopen. De kortingsbon geldt voor de aankoop van een:

  • nieuwe wasmachine met het nieuwe energielabel C of beter; 
  • nieuwe droogkast met een energielabel A++ of beter; 
  • nieuwe diepvries met het nieuwe energielabel D of beter;
  • nieuwe koelkast (met of zonder vriesvak) met het nieuwe energielabel E of beter voor alle aanvragen tot en met 30 juni 2023. Voor aanvragen vanaf 1 juli 2023 wijzigt dit naar nieuwe energielabel D of beter.

Meer info op vlaanderen.be.