03/05/2023

Sluit je ogen niet voor wateruitdagingen

Algemeen nieuws

7400 liter, dat is de gemiddelde watervoetafdruk van de Belg per dag. Daarvan komt maar 100 liter uit de kraan als direct water. De resterende 7300 liter is grotendeels zogenaamd indrect water of verborgen water. Dat is de hoeveelheid water die nodig is om een product te maken. De steak op je bord of de broek die je draagt, zijn bijvoorbeeld grote verbruikers. Dat lijkt misschien ver van ons bed, maar de waterproblematiek houdt niet op aan de grenzen. Als we door ons consumptiegedrag de waterketen elders verstoren, dragen ook wij de gevolgen. 

Daarom krijgt je tijdens de Water Challenge, een campagne van de ngo Join For Water, 30 dagen lang een uitdaging, tip of leuke opdracht om je watervoetafdruk te verkleinen.

Ga de uitdaging aan!

  • Je krijgt elke week een mail met je #challenges voor die week.
  • Samen met andere enthousiastelingen bespaar je in 4 weken duizenden liters water. Je wordt de waterexpert in huis!
  • Je kan meedoen met je gezin, je partner, je huisgenoten of alleen. Het wordt een interactieve, leuke uitdaging voor jong en oud.

Als 10 000 mensen deelnemen, zorgen we samen voor een besparing van 160 miljoen liter water. Dat is gelijk aan het volume van 64 olympische zwembaden.

Help jij mee? Ga deze interactieve, leuke uitdaging aan en schrijf je nu in.