23/03/2023

Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

Algemeen nieuws

De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.

Stijgende energie- en grondprijzen, extreme hitte en regen, luchtverontreiniging, … We kampen vandaag met heel wat uitdagingen. Die kunnen we voor een groot deel oplossen door onze ruimte beter te gebruiken. Daarom maakt de Provincie Oost-Vlaanderen een beleidsplan op: ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’. In dat plan zullen acties staan tot 2035 en een visie tot 2050.

Publieksmoment

Tijdens het publieksmoment kan je het ontwerp-beleidsplan inkijken, panelgesprekken bijwonen en feedback geven.
Zaterdag 29 april, doorlopend van 14 tot 18 uur, Zebrastraat Gent.

Info- en inspraakmomenten

Ook in Oudenaarde, Sint-Niklaas, Eeklo en Aalst vinden info- en inspraakmomenten plaats. Niet alleen over het ontwerp-beleidsplan, maar ook over het bijbehorende milieueffectenrapport. Dat is een rapport dat beschrijft welk effect de plannen zouden hebben op het milieu.

Reizende tentoonstelling

Spring zeker eens binnen op de interactieve tentoonstelling. Die houdt halt in Gent, Sint-Niklaas en Aalst. In elke stad blijft de tentoonstelling enkele weken staan.

Aanvullend kan je onder meer ook in Lokeren een kleinere tentoonstelling bezoeken van 16 mei tot 6 juni 2023 in het stadhuis (Groentemarkt 1).

 

Meer weten? Surf naar oost-vlaanderen.be/ruimte2050. Daar vind je ook de exacte data en locaties van alle evenementen.