12/12/2022

Rouwhulde voor de heer Willy Van Kerckhove, ereschepen Stad Lokeren

Algemeen nieuws

Geachte Familie Van Kerckhove
Beste Lokeraars

We nemen vandaag helaas definitief afscheid van de heer Willy Van Kerckhove. Willy was ereschepen van de stad Lokeren. Hij werd 83 jaar.

Altijd op post …
Een harde werker, zo zal hij herinnerd worden. Met een prachtig politiek parcours op zijn palmares, zowel binnen onze stad als daarbuiten. De heer Van Kerckhove, geboren en getogen Lokeraar, zette zijn eerste politieke stappen in 1970, toen als OCMW-raadslid voor de SP. In 1973 stapte hij over naar de gemeenteraad. Een aantal jaren later, in 1983,  werd Willy Van Kerckhove schepen van Financiën. Een post die hij heel serieus nam. Als strenge bewaker van de stadskas, draaide hij elke frank tweemaal om alvorens uit te geven.

Bijna 10 jaar later, in 1991, kreeg hij een beheermandaat toegewezen in het ‘Bestuur der Posterijen’ bij de federale overheid. Meteen het einde van zijn mandaat als schepen bij Stad Lokeren, gezien de beide onverenigbaar zijn. Als raadslid bleef hij echter wel nog actief tot 1995.

Willy Van Kerckhove was ook actief in de nationale politiek op diverse kabinetten. Hij was attaché in het kabinet van minister Urbain en kabinetssecretaris voor minister Bodson. Daarna ging hij verder als kabinetschef voor respectievelijk minister van PTT (Post, Telegraaf en Telefoon) Willockx en Colla.

Wie doet het hem na?

Bokkesprongen maken, koppen laten rollen of salto’s maken was Willy Van Kerckhove overigens  ook niet vreemd. Niet doorheen zijn politieke carrière weliswaar, dan wel in zijn privétijd waarbij hij als fervent turner bij de socialistische Turnkring Vooruit tot op latere leeftijd actief was.

Geachte Heer Van Kerckhove, Beste Willy, namens het stadbestuur, namens het stadspersoneel, en namens alle Lokeraars,  danken wij u van harte voor al hetgeen u voor onze stad hebt gedaan en voor uw engagement voor de Lokeraar.

Veel sterkte aan de familie en nabestaanden gewenst.


Filip Anthuenis, Burgemeester Lokeren