04/11/2022

Winterterras blaast nieuw leven in Lokerse kerstmarkt

Algemeen nieuws Evenementen Toerisme

Na twee jaar wachten, is het eindelijk opnieuw zover. De Lokerse kerstmarkt gaat dit jaar terug door op vrijdag 9 en zaterdag 10 december. En hoe! Een winterterras onder de shelter zorgt niet enkel voor heel wat gezelligheid in de binnenstad, maar ook dat iedereen ten volle kan genieten, ondanks de weersomstandigheden. Een nieuw concept dat mede mogelijk gemaakt wordt dankzij de hulp van verschillende Lokerse verenigingen.

Omdat de kerstchalets van de stad na zoveel jaar erg versleten zijn, werd bekeken om nieuwe chalets aan te kopen voor de kerstmarkt. Door de huidige prijsstijgingen is deze kost echter niet te verantwoorden, daarom werd besloten om het concept van de kerstmarkt volledig te herwerken.

Hartverwarmend Lokeren

Dit jaar wordt er een overdekt winterterras voorzien onder de shelter op de Markt. De Lokerse verenigingen KLJ Heirbrug, WK Belglo, carnavalsgroep ’t Is wa dant is, carnavalsgroep De Plakkers, carnavalsgroep De Gilles, FC Kings Erotica en FC Den Bokser staan samen in voor een totaalbeleving aan alle bezoekers.

De kermis en verschillende foodtrucks krijgen een nieuwe plek op het middenplein en daarnaast zorgt het collectief ‘Hartverwarmend Lokeren’ tijdens de kerstmarkt voor muzikale animatie. Dit collectief is een warme samenwerking tussen deze verenigingen die hun krachten bundelen tijdens deze donkere maanden: 

  • Vagevuur (gericht op jongeren in een kwetsbare maatschappelijke situatie)
  • Alderande (ondersteuning van mensen met een beperking)
  • Horizon (huistaakbegeleiding voor maatschappelijk kwetsbare kinderen)
  • De Moazoart (hulp aan en ondersteuning van maatschappelijk kwetsbare inwoners van Lokeren)

Er zullen betaalde verzoekplaatjes gedraaid worden, er zal gezongen worden, er worden spelletjes gespeeld en er komen mensen langs die toffe en unieke items brengen voor de veiling die op 16 december georganiseerd wordt in Jeugdhuis Vagevuur.

Samen onderneemt het collectief ‘Hartverwarmend Lokeren’ actie om geld in te zamelen om hun werking te versterken en zo nog beter in te spelen op de noden van de doelgroepen voor wie deze organisaties werken.

Het nieuwe concept leent zich ertoe om nauwer samen te werken met enkele verenigingen binnen onze stad. En de kerstgedachte in het achterhoofd maakt het project des te warmer om hierbij rechtstreeks te investeren in verschillende doelgroepen die nood hebben aan extra ondersteuning. Iets waar wij, en ongetwijfeld ook de Lokeraar, zeker een steentje aan willen toedragen.

 

Algemeen programma

Vrijdag 9 december (18 tot 00 uur)

18 uur: De bellenman opent feestelijk de kerstmarkt.
19 uur: Kerstwandeling met afsluitend drankje op de kerstmarkt. Info en tickets.

Zaterdag 10 december (15 tot 00 uur)

15 tot 17 uur: De Kersttypotheek.
Een antiek magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden rijdt de kerstmarkt op. Van eetbare letters tot krantenknipsels en stempels, woorden in potjes, hoekjes, doosjes. Twee ietwat wereldvreemde Typothekers maken à la minute samen met jou een postkaart met een origineel gedicht en illustratie.
15 tot 18 uur: Verrassing door en van de kerstman.
15 tot 18 uur: Elfenstof zorgt voor een magische beleving met kindergrime.
17 uur:  Kerstwandeling met afsluitend drankje op de kerstmarkt. Info en tickets.
18 tot 22 uur: Kerstmannenfietsorkest.
Een dolkomisch muziekgezelschap op een vier meter lange, zespersoons tandem. Ze spelen aanstekelijke, vrolijke muziek – plotseling spot het gevaarte, de muzikanten stappen af met veel bombarie en er volgt een onnavolgbare taptoe, een hilarische act of een absurde slapstick.
19 uur: Citytrail

Programma Hartverwarmend Lokeren

Vrijdag 9 december 2022
 
18 - 19 uur: verzoekplaatjes
19 - 20 uur: Kerst Top 15
20 -21 uur: verzoekplaatjes
21 - 21.30 uur: Lokeren Zingt
21.30 - 00 uur: verzoekplaatjes
 
Zaterdag 10 december 2022
 
15 - 17 uur: verzoekplaatjes
17 - 18 uur: Kerst Top 15
18 - 21 uur: verzoekplaatjes
21 - 21.30 uur: Lokeren Zingt
21.30 - 22.30 uur: Rockin’ Karaoke
22.30 - 00 uur: verzoekplaatjes