11/02/2021

Onderzoek fibernetwerk door Proximus in Lokeren

Algemeen nieuws

Proximus bekijkt momenteel een verdere uitrol van het fibernet in gans Lokeren, zodat fiber ook tot in de huiskamers van Lokeren geraakt.
 
Voor dit onderzoek zullen gedurende enkele weken technici van Proximus in onze straten te zien zijn. Dit om te bekijken hoe dit netwerk het best wordt aangelegd.
 
In een latere fase zal Proximus ook de appartementsgebouwen bezoeken om samen met de syndicus of gebouwbeheerder te bekijken hoe fiber kan binnengebracht worden in het gebouw.
 
De technici van Proximus zijn in het bezit van een badge en een brief die op eenvoudig verzoek kan worden voorgelegd. Deze brief bevestigt dat ze instaan voor voorbereidende studie met betrekking tot de aanleg van het netwerk van de toekomst en dit in samenspraak met Stad Lokeren.
 
Van zodra er meer informatie beschikbaar is zullen we hier uiteraard verder over communiceren.

Fiber-wat? Fiber (ofwel glasvezel) is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen. In tegenstelling tot de meeste operatoren installeert Proximus bovendien fiber tot in het hart van jouw woning of bedrijf. Zo krijg je de best mogelijke resultaten. In tegenstelling tot koperdraden vragen fiberkabels minder onderhoud en herstelling en zijn ze daarom meer duurzaam.