11/12/2015

Rapencross

In de kijker Sport

Cyclocross. Bij zowat elke Vlaming - jong en oud, man en vrouw - doet het woord alleen al de gedachte aan modder, bier en volkssport opduiken. Maar het veldrijden is vandaag de dag uitgegroeid tot veel méér dan dat. Cyclocross is topsport. En bij topsport hoort uiteraard een toplocatie. Als middelgrote stad langsheen één van de slagaders van onze economie, de E17, kon Lokeren dan ook niet achterblijven op de nationale veldritkalender.
Onze stad kent reeds een verleden als medeorganisator van verschillende grote wielerevenementen (Omloop Het Nieuwsblad, Omloop van het Waasland, ...) en kan dus rekenen op een pak ervaring. We zijn er van overtuigd dat we ook in het veldrijden ons mannetje kunnen staan. Op zondag 3 januari 2016 zet Lokeren zijn eerste officiële stappen binnen de wondere wereld van de cyclocross. Hart van het parcours wordt het Park Ter Beuken, met centraal gelegen de historische villa Ter Beuken. Midden de natuur, omringd door water en bomen en toch op een steenworp van het centrum van Lokeren.


Vlakbij de start- en aankomstplaats trekken we een feesttent op. Een niet te missen afspraak dus voor zowel renners, sponsors, media en toeschouwers. Met een mooie omloop en een groot aantal toeschouwers zijn alle ingrediënten aanwezig voor wat ongetwijfeld een onvergetelijke sportnamiddag wordt. De VIP-tent bevindt zich centraal op het parcours. Van hieruit kan u eventueel genieten van een heerlijke VIP lunch en beleeft u de verschillende wedstrijden vanop de eerste rij. Aansluitend vindt hier ook een VIP receptie plaats.

Meer info over de eerste Lokerse Rapencross vindt u op www.rapencross.be of via onze Facebookpagina ‘Rapencross’. Voor bijkomende vragen of VIP reservaties (lunch of receptie) kunt u terecht op info@rapencross.be.

Parkeren

Parkeren kan op de Grote Kaai (op wandelafstand van Park Ter Beuken),
langsheen de N70 of op de gebruikelijke parkeerplaatsen.

Er zijn 4 ingangen tot het parcours: 2 langs de zijde van het station en 2 langs
de zijde N70 - Tweebruggenstraat.
De kassa’s van de Rapencross openen om 9u30 ‘s morgens. Tot aan de eerste wedstrijd van 11u kan er door recreanten en liefhebbers naar hartelust gecrosst worden op het parcours. 
Cruciale punten op het parcours zijn uiteraard start en aankomst, waar ook het podium en de feesttent zich bevinden. De (dubbele) materiaalpost situeert zich ter hoogte van het voetbalveld, maar ook de ‘zandbak’ van het beachvolleyterrein en uiteraard de ‘Mont Henri’ - centraal op het parcours -
zorgen ongetwijfeld voor spectaculaire cyclocrosstaferelen.