Evenementen, activiteiten en markten

Recreatieve activiteiten

Tot en met 19 april worden alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, afgelast.

Ook de speelterreinen (buitenspeeltuinen, skateparken, sportvelden) worden met directe ingang van 17 maart verboden terrein, ten gevolge het samenscholingsverbod. Hierop worden verstrengde handhavingsmaatregelen genomen. 

(Afgelaste of uitgestelde) evenementen

Klik hier voor een lijst met activiteiten die ofwel geannuleerd ofwel verzet werden. Publieke evenementen worden tot en met 1 juni afgelast.

Cultuurcentrum

Om de verspreiding van COVID-19 virus tegen te gaan, heeft het stadsbestuur beslist om met onmiddellijke ingang alle activiteiten in Cultuurcentrum Lokeren tot en met 19 april 2020 alvast op te schorten.

Zowel theatervoorstellingen, concerten, schoolvoorstellingen, filmvertoningen, workshops en cursussen kunnen niet doorgaan in deze periode. Ook de verhuur van ruimtes in het Cultuurcentrum wordt tijdens deze periode opgeschort.

De telefonische dienstverlening blijft gedurende de sluiting echter wel behouden tijdens de gekende openingsuren.  Ook via mail blijft het Cultuurcentrum bereikbaar.

Het Cultuurcafé is vanaf 14 maart gesloten tot en met 19 april.

Je hebt tickets voor een voorstelling.  Wat nu?

Mensen die reeds een ticket geboekt hadden voor een voorstelling in deze periode krijgen persoonlijk een mail met meer informatie. We bekijken voorstelling per voorstelling de mogelijkheid voor een nieuwe datum en/of terugbetaling. 

Mensen die een ticket gekocht hebben aan de kassa en waarvan wij geen gegevens hebben kunnen op vertoon van hun ticket dit komen omruilen of laten terugbetalen aan de ticketbalie na de sluitingsperiode.

 Wat met alle andere activiteiten na 19 april?

We volgen de adviezen of verplichtingen inzake het coronavirus op de voet, en ondernemen actie van zodra de situatie verandert.   De verkoop van alle activiteiten in april is voorlopig stopgezet. 

Hou zeker ook onze communicatiekanalen (website, facebook) in de gaten voor verdere updates.

 

Woensdagmarkt

In navolging van de "verregaande maatregelen" van de Nationale Veiligheidsraad, heeft stad Lokeren beslist om de woensdag te annuleren. En dit al zeker tot en met woensdag 1 april.

 

Rommelmarkt op zondag

In navolging van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad worden niet-essentiële verkoopinstanties in het weekend verboden.