Evenementen, activiteiten en markten

 

UPDATE 23 OKTOBER

  • Alle overnachtingen - kampen, weekends, … - voor jeugdbewegingen worden verboden, met uitzondering voor de groepen onder de 12 jaar. Ook leeftijdsgroepen tussen 12 en 14 jaar mogen nog op kamp, als het gaat om een overnachting van vier opeenvolgende nachten gaat.
  • Voor alle leeftijdsgroepen boven de 12 jaar worden indoor activiteiten verboden. Zij mogen alleen nog buitenactiviteiten organiseren, en moeten ook daar een mondmasker dragen. Ook voor -12-jarigen worden buitenactiviteiten “sterk aangeraden”.

 

Cultuurcentrum

Voor de meest actuele info surf naar cultuur.lokeren.be

 

Woensdagmarkt

Volgend op de nieuwe maatregelen uit het MB van 28 november, worden alle marktkramers opnieuw toegelaten op de wekelijkse woensdagmarkt. 

Vanaf woensdag 2 december zal de woensdagmarkt zich opnieuw situeren op de Markt, Groentemarkt en het Kerkplein. In tegenstelling tot de afgelopen weken en maanden zal de marktoppervlakte dus verkleinen en zullen de marktkramers dichter bij elkaar staan. Het is hoe dan ook verplicht op binnen de gehele marktzone een mondmasker te dragen en onderlinge afstand te houden (min. 1,5 meter). 

De stad wil nogmaals benadrukken dat een marktbezoek momenteel geen kwestie is van fun-shoppen. Het zogenaamde “run-shoppen” wordt hierbij extra aangeraden, uiteraard niet letterlijk. In het kader van de veiligheid wordt elke marktbezoeker gevraagd om alleen te komen en het bezoek te beperken tot maximaal 30 minuten. Samenscholingen dienen te allen tijde te worden vermeden, zo ook tijdens de woensdagmarkt.

Is het druk? Kom later dan terug.

Wat zijn de regels voor marktbezoekers, op een rijtje:

  • Hou voldoende afstand (1,5 meter)
  • Draag een mondmasker
  • Het nuttigen van eten en drinken is niet toegelaten (enkel take away)
  • Ontsmet je handen aan de ingangen én aan de kramen die je bezoekt
  • Winkel alleen of met maximum één andere persoon van hetzelfde huishouden of waarmee je een duurzaam nauw contact onderhoudt
  • Beperk je bezoek aan de markt tot maximum 30 minuten
  • Een volwassene kan minderjarigen van hetzelfde huishouden of personen die nood hebben aan begeleiding

Andere markten

Rommel- en kerstmarkten zijn afgelast.