Evenementen, activiteiten en markten

Recreatieve activiteiten

Tot nader order worden alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, afgelast.

Alle stedelijke sportvelden (voetbalpleinen, trapveldjes, multisportvelden, fitnesstoestellen, petanquevelden, basketvelden, beachvolleybalterreinen,…) blijven gesloten om reden dat contactloos sporten en het exclusief gebruik van materiaal onmogelijk kan gegarandeerd worden. Tevens maken deze terreinen vaak deel uit van een recreatiezone met o.a. speeltoestellen die gesloten blijven. Tot slot hebben deze locaties een verhoogd risico op samenscholing. Ook alle speelterreinen inclusief skateparken blijven tot nader order gesloten.

(Afgelaste of uitgestelde) evenementen

Klik hier voor een lijst met activiteiten die ofwel geannuleerd ofwel verzet werden.

Massa-evenementen tot en met 31 augustus geannuleerd.
Dus al zeker geen Lokerse Feesten en Fonnefeesten (31 juli - 9 augustus), beide evenementen worden verplaatst naar 30 juli - 8 augustus 2021. De organisatie zal tickethouders binnenkort contacteren in verband met tickets en abonnementen. Deze maatregel wordt nog verduidelijkt. Zodra deze info beschikbaar is en we een beter zicht hebben op de Lokerse evenementen, lees je het hier na. Andere publieke evenementen zijn verboden tot 30 juni.

Cultuurcentrum

Om de verspreiding van COVID-19 virus tegen te gaan, heeft het stadsbestuur beslist om met onmiddellijke ingang alle activiteiten in Cultuurcentrum Lokeren tot nader order alvast op te schorten.

Zowel theatervoorstellingen, concerten, schoolvoorstellingen, filmvertoningen, workshops en cursussen kunnen niet doorgaan in deze periode. Ook de verhuur van ruimtes in het Cultuurcentrum wordt tijdens deze periode opgeschort.

De telefonische dienstverlening blijft gedurende de sluiting echter wel behouden tijdens de gekende openingsuren.  Ook via mail blijft het Cultuurcentrum bereikbaar.

Het Cultuurcafé is vanaf 14 maart gesloten tot nader order.

Je hebt tickets voor een voorstelling.  Wat nu?

Mensen die reeds een ticket geboekt hadden voor een voorstelling in deze periode krijgen persoonlijk een mail met meer informatie. We bekijken voorstelling per voorstelling de mogelijkheid voor een nieuwe datum en/of terugbetaling. 

Mensen die een ticket gekocht hebben aan de kassa en waarvan wij geen gegevens hebben kunnen op vertoon van hun ticket dit komen omruilen of laten terugbetalen aan de ticketbalie na de sluitingsperiode.

 Wat met alle andere activiteiten?

We volgen de adviezen of verplichtingen inzake het coronavirus op de voet, en ondernemen actie van zodra de situatie verandert. De verkoop van alle activiteiten in april is voorlopig stopgezet. 

Hou zeker ook onze communicatiekanalen (website, facebook) in de gaten voor verdere updates.

 

Woensdagmarkt

De woensdagmarkt zal vanaf 20 mei terug doorgaan, mits de nodige maatregelen

 

Rommelmarkt op zondag

In navolging van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad worden niet-essentiële verkoopinstanties in het weekend verboden.