Huidige maatregelen

Mondmaskers

Actuele informatie over mondmaskers vind je op Info-coronavirus.be

 

Verplaatsingen en reizen

Alle verplaatsingen in eigen land zijn toegestaan. Ook reizen naar het buitenland is weer mogelijk. 

Check de maatregelen in het land van je bestemming

  • Elk land kan andere maatregelen opleggen voor reizigers. Informeer je goed over de maatregelen die gelden in het land van je bestemming, maar ook van de landen waar je doorreist. Op diplomatie.belgium.be vind je reisadviezen per land. Heb je een PCR-test nodig voor je reis?  Vraag je code aan via www.mijngezondheid.belgie.be.
  • Registreer je reis op TravellersOnline. Zo kunnen we je sneller helpen als je hulp nodig hebt in het buitenland.

Covid-certificaat

Als je op reis gaat kan je een Covid-certificaat aanvragen. Dit is verplicht in vele landen. Er bestaan drie soorten certificaten

  • Vaccinatiecertificaat: Je ontvangt een vaccinatiecertificaat voor elke prik tegen het coronavirus. Elk certificaat vermeldt het gebruikte vaccin, om de hoeveelste prik het gaat en wanneer je deze prik ontving.
  • Testcertificaat: Een testcertificaat krijgt je na het afleggen van een recente negatieve coronatest. Dit kan zowel een klassieke PCR-test zijn als een snelle antigeentest (RAT) die werd afgenomen door een zorgverlener.
  • Herstelcertificaat: Bent je onlangs hersteld van een coronabesmetting en werd deze vastgesteld door een PCR- of snelle antigeentest afgenomen door een zorgverstrekker, dan krijgt je een herstelcertificaat.

Je Covid-certificaat kan je verkrijgen door:

Op www.covidsafe.be vind je meer info, bv. over hoe je een papieren vaccinatiecertificaat kan aanvragen.