UiT In Lokeren
Foto hoofding

Vrije Tijd

Toerisme: contact en info


DOWNLOAD HIER EEN TOERISTISCHE REPORTAGE OVER LOKEREN VAN PASAR

toerisme@lokeren.be 09 340 94 74 Markt 2

Welkom voor alle toeristische info 2015

- Voor groepsbezoeken: klik links op rubriek "Uitstappen in groep"

Even kennismaken met Lokeren...

Brochure in Nederlands: klik hier 

For the English version: click hereLokeren is een gezellige, groene stad tussen Gent en Antwerpen. De Moervaart, de Zuidlede en de grillige Durme trekken een spoor van rustig blauw en weelderig groen doorheen het landelijke Eksaarde, het romantische Daknam tot in het hart van Lokeren. Lokeren is een paradijs voor wandelaars en fietsers, ook boottoeristen worden hier verwend met de mogelijkheid om aan te meren in het centrum van de stad, vlakbij de Markt met zijn gezellige terrasjes, eethuizen en winkels.

De Sint-Laurentiuskerk, het natuurreservaat Molsbroek, het huis Thuysbaert, de vele parken met hun villa’s..ze zijn zeker een bezoekje waard.

De oudste vermelding van Lokeren dateert van het begin van de 12de eeuw. Uit de Lokerse geschiedenis onthouden wij nog twee scharniermomenten: het verkrijgen van een marktoctrooi van Keizer Karel in 1555 en het toekennen van de titel ‘stad’ ten tijde van Napoleon begin 19de eeuw.
Lokeren telt vandaag bijna 40000 inwoners op een oppervlakte van 6.765 ha.
Lokeren beschikt over een ruime en gevarieerde economische en sociaal-culturele infrastructuur: industrieparken, een cultureel centrum, sportaccommodaties, kunstgalerijen en een museum, een waaier van kleine en grootwinkelbedrijven, vele overnachtingsmogelijkheden voor zowel de individuele toerist als voor groepen.

Jaarlijkse evenementen als de Lokerse Feesten, de Fonnefeesten, Polifonics, het Parktheaterfestival, de Gezôarse Feesten, de Kovekensreuzenstoet, de kerstmarkten en de tentoonstellingen van eigentijdse sculpturen in het Park Ter Beuken dragen bij tot de promotie van Lokeren buiten de eigen regio.

Lokeren staat ook gelijk aan culinair genieten:
Op kop van de smullijst staan de Lokerse paardenworsten, een gerecht waar de Lokerse beenhouwers zo (terecht!) fier op zijn dat ze voor een Europese erkenning gaan.
Typisch Lokers zijn ook de “ponkoek”(peperkoek) van de firma De Vreese”; de snoepjes van Trefin”; de streekbiertjes “Dobbelken”, “Krak” en “Koveken””; het Sint Laurentiusgebak, het Kovekensgebak, het Lokeresken en het Karelken.

Contact
Infopunt Toerisme
Dienst communicatie en stadspromotie
Markt 2
9160 Lokeren
Tel. 09/340.94.74 & 75
Fax 09/340.94.79
toerisme@lokeren.be

Openingsuren
• Van maandag tot en met vrijdag: 10 tot 12 en 14 tot 17 uur
• Van 1 mei tot 30 september ook op zaterdag: van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.Flash: uit
Installeer de nieuwste Flash speler.

Stad Lokeren | Groentemarkt 1 | 9160 Lokeren | t 09/340.94.11 | f 09/340 94 79 | stadsbestuur@lokeren.be | OCMW: 09/340.86.04