UiT In Lokeren
Foto hoofding

Verkeer en veiligheid

Waar wordt er op dit moment gewerkt?

Herstel rijbaan kruispunt Maanstraat - Naastveldstraat

Op het kruispunt van de Maanstraat met de Naastveldstraat wordt momenteel de rijbaan hersteld. De weg is hiervoor volledig opgebroken, waardoor er geen verkeer door kan. Er wordt een omleiding voorzien via de Zonnestraat, Sterrestraat, Naastveldstraat en omgekeerd. De werken duren tot midden april.

Heraanleg parkeerstrook en voetpaden Durmelaan

Op maandag 3 maart is aannemer Wegrio gestart met de heraanleg van de parkeerstrook langs de Durmedijk in de Durmelaan. Aansluitend op dit werk zal hij ook de voetpaden in de straat heraanleggen. Ondertussen wordt in opdracht van Eandis gewerkt. Tijdens de werken zal er grote hinder zijn voor het verkeer van en naar het centrum.
De Durmelaan is afgesloten ter hoogte van de werkzone, nl. tussen Oude Vismijn en de Markt. Verkeer van de Oude Vismijn kan via de Groentemarkt naar de Markt.
Omleiding:
Er wordt een omleiding voorzien via de Heirbrugstraat, N70, Groendreef en omgeeerd.
Verkeer van de Heirbrugstraat wordt omgeleid via de Kapellestraat, Knaptandstraat, Kouter, Lindestraat, Vrijheidsplein naar de Markt.

Heraanleg kasseien Vijverstraat

In de Vijverstraat werd eind maart de fundering gelegd. In de eerste week van april worden de boordstenen gegoten. Beiden dienen uit te harden. Nadien worden de kasseien gelegd. De straat is volledig afgesloten. Alle verkeer volgt de omleiding. De werken duren, afhankelijk van het weer, tot eind juni.
Omleiding:
Er wordt een omleiding voorzien via de Braamstraat, Eksaardebaan, Schuifelstraat, Zeveneekskens en omgekeerd.

Aansluiting riolering nieuwbouwappartementen Zelestraat

In de week van 7 april start een aannemer met de werken voor het aansluiten van de riolering van de nieuwbouwappartementen in de Zelestraat. Om de aansluiting te kunnen maken wordt de Zelestraat tussen het Zand en het Molenbergplein afgesloten. Alle verkeer wordt omgeleid via het Zand, de Molenstraat (tegengestelde rijrichting) en het Molenbergplein. Afhankelijk van het weer zal dit werk een 4-tal weken duren.
Vanaf 31 maart zal ook het voetpad in de Zelestraat ter hoogte van de nieuwbouw aangelegd worden.

Werken Aquafin Rechtstraat tussen Brielmolenstraat en Calaignestraat

Tussen de Brielmolenstraat en de Calaignestraat (kruispunt inclusief) wordt in 2014 een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Aansluitend volgt de renovatie van de wegenis. De Rechtstraat wordt volledig afgesloten. Een omleiding wordt voorzien via de Eksaardebaan, N70, Hoekstraat en omgekeerd. Afhankelijk van het verloop van de werken is het kruispunt van de Calaignestraat afgesloten. De werken zullen 1 jaar duren.
De startdatum van de werken is nog niet gekend. Bewoners worden persoonlijk verwittigd van de start, de aard en de duur van de werken.

WERKEN BUITEN LOKEREN

 

Stad Lokeren | Groentemarkt 1 | 9160 Lokeren | t 09/340.94.11 | f 09/340 94 79 | stadsbestuur@lokeren.be | webredacteur: giovanni.van.avermaet@lokeren.be | OCMW: 09/340.86.04