UiT In Lokeren
Foto hoofding

Milieu en landbouw

Milieu en landbouw

De dienst milieu en landbouw is verantwoordelijk voor milieu-, groen-, natuur- en landbouwbeleid. De dienst zorgt o.m. voor milieuvergunningen, rooivergunningen en natuurvergunningen en is een aanspreekpunt voor klachten op het gebied van milieu en natuur. De burger kan er ook terecht voor informatie rond afvalinzameling.

Centraal meldpunt voor milieuklachten:

U kunt met milieuklachten terecht op de dienst Milieu en Landbouw, tijdens de normale openingsuren van het stadhuis (09/340 94 64 of milieu.landbouw@lokeren.be)

Voor milieuklachten buiten de openingsuren aan de dienst Milieu en Landbouw kan u terecht bij de politiediensten: 09/340 94 99.
Boekje: Hoe zit dat: 'Pest dat dier mij?'


Iedereen heeft het wel eens ondervonden: een vogel die tegen het venster tikt, een gazon vol molshopen, een vleermuis in huis, een knabbelend konijn in de moestuin of zelfs een vos die een bezoek brengt in het kippenhok.

Vogelbescherming Vlaanderen v.z.w. heeft een boekje gepubliceerd waarin het gedrag van een aantal wilde dieren, waarmee we in en rond onze woonst kunnen geconfronteerd worden, wordt toegelicht. Bovendien worden per dier een aantal tips gegeven om de negatieve gevolgen van dit gedrag op een diervriendelijke manier te helpen voorkomen. Een papieren versie van het boekje kan verkregen worden bij Vogelbescherming Vlaanderen v.z.w. maar kan ook gedownload worden via volgende link 'Pest dat dier mij?'

Bomenleerpad

U vindt hier de brochure 'Bomenleerpad in het park Verloren Bos'

Vernieuwde verkeersrichtlijnen landbouwmachines

Vrijdag 22 december organiseerde de stad Lokeren i.s.m. de Stedelijke Raad voor Land en Tuinbouw en landbouworganisaties Boerenbond, ABS en Landbouwcomice, een infonamiddag betreffende de vernieuwde verkeersrichtlijnen landbouwmachines.

De nieuwe richtlijnen werden gedetailleerd vervat in een brochure. De meest recente versie kan u steeds downloaden via volgende link:
brochure

Zorgboeren

Klik hier voor het project 'Zorgboeren'Stad Lokeren | Groentemarkt 1 | 9160 Lokeren | t 09/340.94.11 | f 09/340 94 79 | stadsbestuur@lokeren.be | OCMW: 09/340.86.04